Trädgårds- & odlingsdesign

Den Goda Trädgården

Jag som driver Den Goda Trädgården heter Johanna Bergblomma. Jag är diplomerad trädgårdsarkitekt och har många års erfarenhet av odling. För mig står Den Goda Trädgården för en trädgård som är god på flera sätt; den är vacker och harmonisk, den bidrar till biologisk mångfald, det finns plats för alla i familjen och innehåller ätliga växter. Trädgården är ett ställe för kreativitet och skapande, gemenskap och umgänge, men även för stillhet och ro. 

 

Jag vill hjälpa människor att se potentialen i sin trädgård oavsett om det är en liten radhusträdgård eller en stor villaträdgård. En trädgård kan vara både estetiskt tilltalande samtidigt som den rymmer ätliga, goda växter. Den Goda Trädgården ska vara vacker och harmonisk under hela året och jag arbetar med form och struktur för att skapa blickfång som är fina året runt. Jag utgår från de växter och material som redan finns i er trädgård  och kompletterar med nytt. Tillsammans skapar vi en hållbar och personlig trädgård.

 

För er som vill börja odla grönsaker vill jag vara ett stöd och en hjälp. Jag kan hjälpa er att utforma en köksträdgård som inte bara är praktisk, utan även vacker och jag ger er handfasta råd om odling. Odling ska vara roligt och lustfyllt och en bra grundplan underlättar både anläggningen och odlandet. 

 

Mitt mål är, att utifrån kundens önskemål och trädgårdens förutsättningar, skapa vackra, hållbara trädgårdar som tilltalar alla våra sinnen och bidrar till den biologiska mångfalden. Jag arbetar främst i södra Dalarna, men gör även arbeten på distans. Hör av dig så berättar jag mer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våren 2021 skrev och fotade jag ett reportage i tidningen Kloka hem. Klicka på bilden.

info@dengodatradgarden.se

 

070-768 55 50

 

Johanna Bergblomma

Tallvägen 6

776 98 Garpenberg